Een duurzame tuin waar mens en natuur samenleven

Met een diepgewortelde passie voor het behoud van de natuur

OVer van hell tuinen

Van Hell Tuinen gelooft in duurzaamheid. Wij hebben een diepgewortelde passie voor het behoud van de natuur. Niet alleen uit liefde voor de natuur, maar ook met het oog op toekomstige generaties. In onze tuinontwerpen, adviezen, aanleg en onderhoud houden wij daar rekening mee. 

Wij realiseren graag een duurzame tuin waar mens en natuur samenleven! Daarom geven wij jouw tuin een natuurlijk karakter en werken wij met elektrische gereedschappen. Daarnaast kijken we naar verschillende factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van het groen. Denk aan een beplantingsplan, bodemverbeteraars, bemesting, ziektes en plagen en drainage. Zo houden we rekening met de natuur, met jou als klant, omwonenden en elkaar.  

Van Hell Tuinen is opgericht door Erik van Hell en gaat uit van passie, zorg en vakmanschap. Luisteren naar de wensen van de klant, meedenken, samen tot nieuwe ideeën komen en toewerken naar een eindresultaat om trots op te zijn.

Van Hell Tuinen is opgericht door Erik van Hell en gaat uit van passie, zorg en vakmanschap. Luisteren naar de wensen van de klant, meedenken, samen tot nieuwe ideeën komen en toewerken naar een eindresultaat om trots op te zijn.

Ziekte en plagen

Met buitenlucht, aarde en wat groen ontkom je bij niet aan ziekten en plagen in je tuin. Zo mooi als wij bloemen en planten vinden, zo vinden insecten dat ook, wat kan leiden tot schimmels en infecties. Door dit tijdig te signaleren, helpen wij je graag met het zoeken naar de beste oplossing. 

Met passie voor...

Bodemverbetering

Bijna alle plantenziekten komen voort uit bodemproblemen. De basis van je tuin is een gezonde bodem die in topconditie is. Wanneer het water niet goed weg kan, of er zuurstofproblemen zijn, kan de groei van bomen en planten gestremd worden.
Wij zorgen door middel van bodemverbetering voor de ideale omstandigheden voor bomen, planten en struiken. Door gebruik van organische meststoffen en een goede aanpak, neemt de opnamecapaciteit van de wortels toe. Zo komt er een symbiose op gang tussen gunstige schimmels en bodembacteriën.

Bemestingsadvies

Voor een goede en gezonde groei van de beplanting is een goede en regelmatige bemesting essentieel. Dit bevordert onder andere de wortelontwikkeling. Wij adviseren je graag welke meststoffen je het beste kunt gebruiken voor jouw tuin.

Drainage

Ons land staat bekend om de behoorlijke hoeveelheid regenwater die onze tuinen jaarlijks te verduren krijgen. Dit moet goed afgevoerd worden. Daarom is een goede afwatering heel belangrijk, want dit komt ook de conditie van de bodem ten goede. Door op de juiste manier drainage in de tuin toe te passen, kunnen wij de waterhuishouding in de bodem reguleren. Op deze manier blijft de grond in optimale conditie en voorkom je wateroverlast.

Beplantingsplannen

Het beplantingsplan is een cruciaal onderdeel van het tuinontwerp, omdat de beplanting grotendeels de aanblik en sfeer van je buitenruimte bepaalt. Bomen en planten moeten passen bij het landschap en de stijl van je woning. Het gaat om levende materialen die samen een dynamisch beeld vormen. Daarom kijken we naar de grondsoort, standplaats en bloeitijd van de beplanting voor jouw tuin. Ieder seizoen veranderen de kleuren en vormen in je tuin, hierin creëren wij graag eenheid en harmonie.